Hoewel gin en gin-tonic zeker geen Belgische uitvinding zijn, zijn er ondertussen wel heel wat kwalitatieve Belgische gins op de markt. Eén daarvan is uiteraard onze eigen gin Al Sabroso. Er zijn nog tientallen andere Belgische gins op de markt. We duiken even dieper in dit topic om te kijken wat Belgische gin zo bijzonder maakt.

 

Belgische gin zit in de lift

 

De voorbije jaren zagen tientallen merken het levenslicht en zelfs sportclubs en verenigingen brengen hun eigen gin op de markt. Let wel, niet elke gin is even kwalitatief. Belgische gin blijft echter populair en heel wat merken grijpen doelbewust naar ‘merken van bij ons’. Uiteraard surfen we bij  Al Sabroso ook mee op die trend, al trachten we er wel tussenuit te springen met onze topkwaliteit.

Heel wat labels en prijzen

 

Heel wat Belgische gins kunnen pronken met medailles en gewonnen wedstrijden. Nu is het wel zo dat er de afgelopen jaren een wildgroei aan prijzen was, zodat een medaille niet per se een garantie is op een kwalitatieve gin. Laat je dus niet leiden door enkel en alleen een sticker op de fles, maar proef vooral. Uiteindelijk gaat het om je eigen smaak en wat je zelf lekker vindt.

 

Wat maakt Al Sabroso Belgisch?

 

Al Sabroso is een échte Belgische gin. Deze gin is ontstaan in het gelijknamige pop-up restaurant in Westerlo. Deze gin wordt gemaakt in samenwerking met het Belgische ‘Sterkstokers’, een naam als een klok in de Belgische ginwereld. Gezien de gin zo populair was in de pop-up, hebben we besloten de Belgische gin ook los van het restaurant op de markt te brengen. De gin is eigenlijk op en top Kempisch, want de stokerij huist in Sint-Lenaarts.

 

Proef onze Belgische gin

 

De kracht van onze Belgische gin ervaren? Bestel een fles en drink een lekker glaasje gin-tonic. Wij garanderen alvast een unieke en lekkere smaakbeleving.

Onze nieuwsbrief