De favoriete cocktail van heel wat mensen? Een gin-tonic, daar moet je niet aan twijfelen. En hoewel het bereiden van een gin-tonic verre van rocket science is, zijn er toch wel een paar richtlijnen die je kunt volgen. Beginnen met de gin van Al Sabroso is sowieso de basis, maar we geven je nog wat meer tips in dit artikel.

 

De klassieke gin-tonic in een handomdraai

 

Veel heb je niet nodig om een lekkere gin-tonic te bereiden. We geven je de meest eenvoudige manier even kort mee:

 

 • Selecteer het juiste glas. Een gin-tonic komt alleszins het best tot zijn recht in een groot glas. Schep in dit glas een goed aantal blokken ijs. Hoe groter de blokken ijs hoe beter in principe.
 • Neem de fles Al Sabroso bij de hand. Giet 50 ml in het glas. Hier kun je een barmaatje (jigger) voor gebruiken. Respecteer vervolgens de verhouding 1 deel gin en 3 delen tonic.
 • Vervolgens kan je gaan garneren. Meer dan wat sinaas (gedroogd of zeste) of jeneverbes heb je hiervoor niet nodig.
 • Even goed roeren met een barlepel en klaar.

Je kunt je uiteraard laten verleiden tot allerhande extraatjes, maar vaak draagt dit niet bij aan de smaak en de beleving. De gin van Al Sabroso is krachtig en uniek genoeg om zo te drinken.

 

Een beetje geschiedenis

 

Hoe de gin-tonic is ontstaan? Wel deze cocktail dateert al uit de 18de eeuw. Het leger van de Britse Oost-Indische compagnie in India kwam ermee op de proppen. Kinine werd aan gin toegevoegd om malaria aan te pakken. Water, suiker, gin, limoen en citroensap moesten de bittere smaak van kinine maskeren.

Wat zeker vermijden

 

Wil je een perfect gin-tonic maken, dan moet je een aantal zaken ook zeker vermijden:

 

 • Te veel tonic
  Respecteer de verhoudingen. Wil je optimaal van je gin Al Sabroso genieten, voeg dan niet teveel tonic toe. Uiteraard is smaak persoonlijk, maar wees zuinig met de tonic. Bijschenken kan altijd nog.
 • Drink geen gin-tonic met een rietje. Dit gaat ten koste van de smaakbeleving. Er zitten immers heel wat receptoren in je tongpuntje, dat wordt overgeslagen op deze manier. Ook de geuren van de botanicals komen beter binnen als je met je neus boven je glas hangt.
 • Roer ook niet overdreven veel in je gin-tonic. Zo gaat je gin-tonic bruisen en gaat er heel wat koolzuur verdwijnen. Dit gaat ten koste van de smaak.
 • We walsen onze gin-tonic niet, we drinken geen wijn.
 • Overdrijf zeker niet met de garnituur. Voeg maximaal twee verschillende garnituren toe.

 

De perfecte gin-tonic maken met Al Sabroso

 

De Al Sabroso gin is een London Dry Gin, uit de koker van Sterkstokers. Verwacht je aan frisse en fruitige toetsen. Je proeft jeneverbes, lychee, pompelmoes, bergamot en meer. Ook kaneel en wortelachtige kruiden komen aan bod. De perfecte gin-tonic maken met dit pareltje is echt geen kunst.

Onze nieuwsbrief