Avonden kunnen we er over vullen en de discussies zijn legendarisch: hoeveel gin moet er nu eigenlijk in de perfecte gin-tonic? Wel, een sluitend antwoord gaan we je ook niet kunnen geven, simpelweg omdat ieders smaak anders is. Toch vallen er wel een aantal richtlijnen te distilleren en we zetten dan ook graag enkele weetjes op een rijtje.

 

Zoveel gin doe je in een gin-tonic

 

Cocktailshakers en mixologen zijn het erover eens: de ideale verhouding tussen gin en tonic is zowat 1 deel gin ( 30 – 50 ml) bij 3 delen tonic ( 90 – 150 ml). Naast de verhouding gin en tonic is het ook super belangrijk dat een gin-tonic koud wordt geserveerd. Vul je glas dan ook met ijsblokjes, liefst zo groot mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de ijsblokken minder snel smelten. Ga je vervolgens voor de combinatie 1:3, dan blijven de smaken overeind en heb je het als het goed is de perfecte smaakcombinatie.

 

Soms moet je je aanpassen

 

De Al Sabroso gin valt perfect te serveren in de bovenstaande verhouding en komt zo uitstekend tot zijn recht, maar soms moet je met andere gin wel wat schipperen. Kies je voor een goedkope gin, dan is deze vaak wat fletser, waardoor deze wat meer body kan gebruiken. Het kan dan nodig zijn om wat meer gin te gebruiken, om toch tot een volwaardige smaakbeleving te komen. Andere zeer krachtige gins die de neiging hebben om te overheersen, kunnen dan weer getemperd worden met meer tonic. En we herhalen: uiteindelijk draait het om je eigen smaak en kun je alle vuistregeltjes net zo goed in de prullenbak gooien. Hoeveel gin je in je gin-tonic doet, bepaal je helemaal zelf.

En de botanicals?

 

Ok, de verhouding gin en tonic in gin-tonic is één ding, maar hoe zit het met de botanicals? Kies ook die zorgvuldig. Gebruik bij voorkeur garnituren die al in de gin aanwezig zijn. Zo komen bepaalde smaken nog beter tot hun recht. Bij de Al Sabroso gin grijp je naar citrus, jeneverbes, lychee, rozenblaadjes en citroengras. Foute botanicals kunnen de smaak van je gin aardig in de war sturen. Ook hier is de juiste hoeveelheid belangrijk. Overdrijf dus niet met de botanicals. Meer dan twee verschillende botanicals zijn zeker niet nodig om een geweldige gin te serveren.

 

Ga voor Al Sabroso

 

Zo, nu weet je alvast wat meer. Kies je voor Al Sabroso, dan zit je in principe altijd goed voor de perfect serve en een geweldige gin-tonic. Smakelijk!

Onze nieuwsbrief