Gin en tonic combineren? Het klinkt evidenter dan het is. Wil je optimaal van de perfecte gin-tonic genieten, dan is de perfecte combo tussen gin en tonic nodig. Wij geven je alvast enkele suggesties mee.

 

Gin en tonic matchen

 

Om te bepalen welke tonic bij je gin past, vertrekken we gemakshalve even van 3 verschillende tonics: er zijn neutrale tonics, aromatisch tonics en fruitige/florale tonics. Van de verschillende types zijn er heel wat tonics beschikbaar. De bekendste tonics zijn die van Fever-Tree, Fentimans, Thomas Henry en Double Dutch. Ook Schweppes heeft tegenwoordig heel wat verfijnde tonics waar je een uitstekende gin-tonic mee kunt maken. Het spreekt voor zich dat om te weten welke gin bij welke tonic je serveert, je eerst je eigen smaak moet bepalen. Het gaat er immers om wat jij lekker vindt. Als je alsnog geen idee hebt, dan kun je het onderstaande schema gebruiken om een keuze te maken:

 

  • Gins die heel kruidig en/of complex zijn of boordevol citrus-toetsen zitten, hebben het meeste baat bij een aromatische tonic.
  • De gemiddelde gins qua kruidigheid, citrus, zoet of floraal match je het best aan een neutrale tonic.
  • Heb je een zeer florale of zoete gin, dan match je die het best met een fruitige/florale tonic.

 

Veel moeilijker gaan we je het niet maken, want gin met de juiste tonic combineren is ook geen exacte wetenshap. Ben je niet zeker, dan kun je nog altijd aan een specialist vragen wat hij/zij zou mixen. Ook in de horeca kun je heel wat combinaties spotten en probeer vooral zelf uit wat je bevalt.

Welke tonic mixen met Al Sabroso gin?


Wij suggereren alvast voor de liefhebbers van zacht en fruitig, een combinatie met Schweppes Pink Pepper tonic en een zeste van sinaas. Hou je het liever wat klassieker, dan kun je voor de Schweppes Classic Yellow tonic en wat jeneverbes gaan. Andere botanicals die uitstekend te combineren vallen zijn onder meer lychee, rozenblaadjes en citroengras. Maar probeer vooral zelf uit welke tonic jij perfect bij onze gin vindt passen. En laat het ons zeker weten, zodat ook wij het kunnen testen.

Onze nieuwsbrief